Coca de verdures

 RECEPTA DE COCA DE VERDURES



INGREDIENTS
- 1 pebrot vermell 
- 1 pebrot verd
- 1 albergínia
- 1 ceba
- sal, herbes aromàtiques al gust 
- 300 g de farina
- 6 grams de llevat de fleca
- oli d'oliva
- 1c. de margarina


PASSOS:

1. Preparem les verdures. Les netegem bé i tallem els pebrots per la meitat. En el cas de les albergínies, les tallem a làmines fines i les posem en un bol amb força sal. Cubrim el bol i ho deixem a la nevera un mínim de 30 minuts, així treurem l'amargor.


2. Transcorregut el temps, les treiem i les posem en un escurridor. Els hi passem força aigua i les posem sobre una plata de forn, prèviament coberta amb paper per cuinar; juntament amb els pebrots. Precalentem el forn a 180º i deixem coure les verdures una mitja hora.



3. Mentrestant, calentem una paella a foc baix i hi afegim una cullaradeta de margarina o mantega. Un cop s'hagi fos, afellim la ceba tallada a làmines fines. Deixem cour fins a torrar lleugerament. 


4. Preparem la massa. En un bol hi col·loquem la farina; juntament amb l'aigua (barrejada amb el llevat de fleca), sal al gust i un raig generós d'oli d'oliva. Ho barregem tot bé i amassem la massa uns 8-10 minuts. La col·loquem en un bol, prèviament untat amb oli d'oliva, i ho tapem amb un drap humit. Ho deixem reposar en un lloc càlid durant 1h, fins que dobli el seu tamany. 



5. Transcorregut el temps, precalentem el forn a 180º i donem forma a la coca. Sobre una làmina de paper de forn, prèviament untada amb oli d'oliva, estenem la massa dividida en 2. Un cop tingui la forma desitjada, hi posem per sobre un bon raig d'oli d'oliva. Introduïm al forn i deixem coure uns 25 minuts, fins que la massa comenci a torrar-se lleugerament.



6. Mentrestant, podem pelar les verdures. Agafem els pebrots i amb suavitat estirem la pela fins a tenir només la carn. Finalment, els tallem a tires.



7. Un cop les masses estiguin ben cuites, les treiem del forn i els hi col·loquem les verdures. En una hi posem l'albergínia i la cobrim amb les tires de pebrot intercalades. Fem el mateix amb l'altra coca, però en lloc de l'albergínia hi posem la ceba caramelitzada. Condimentem amb sal, pebre i herbes aromàtiques (farigola,...) al gust. Deixem coure en el forn uns 5-7 minuts més.

Comentaris