RECEPTA DE MANDONGUILLES AMB PATATES:
- 400 gr carn picada mixta
- 2 cebes
- 4-5 tomàquets de branca
- 2 patates
- llet
- pa sec
- julivert (opcional)
- 2 cebes
- 4-5 tomàquets de branca
- 2 patates
- llet
- pa sec
- julivert (opcional)
- sal, pebre
PASSOS
1. En un bol abocar-hi unes 4 cullarades de llet (que ompli per complet el fons) i posar-hi la molla de pa seca (la quantitat pot variar, l'important es que la llet abocada sigui suficient per estovar la molla). Deixar que absorveixi tot el líquid.
2. Afegir la carn picada; condimentar amb sal i pebre (força quantitat d'aquest últim ja que la carn de porc tendeix a suavitzar-lo molt); i afegir el julivert, si escau. Remanar bé i cubrir amb film transparent. Posar-ho a la nevera per unes 2 h. 3. Un cop transcorregut el temps, treure de la nevera i posar farina en un plat. Posar-se una mica d'oli a les mans netes i fer porcions de la massa de carn, enfarinar-les i deixar-les preparades.
4. En una cassola, omplir el fons d'oli d'oliva i calentar a foc mitjà. Un cop calent, col·locar les mandonguilles, que anirem girant per torrar cada una de les cares. Un cop ben torradetes, tallar les cebes a troços petits i afegir-les a la cassola, remoure fins que agafin un color daurat.
5. Baixar el foc. Afegir una mica d'aigua, per evitar que tant la ceba com les mandonguilles s'enganxin al fons, i un par de cullaradetes de la farina sobrant. Remanar i tapar la cassola (deixar uns 20-30 min).
6.
Mentrestant, pelar les patates i tallar-les a daus. En una paella a foc mitjà, posar unes 2-3 cullarades d'oli i deixar calentar. Un cop calent, afegir les patates i condimentar amb sal. Remanar de tant en tant fins que comencin a torrar-se per fora (no s'han de coure per complet).
Mentrestant, pelar les patates i tallar-les a daus. En una paella a foc mitjà, posar unes 2-3 cullarades d'oli i deixar calentar. Un cop calent, afegir les patates i condimentar amb sal. Remanar de tant en tant fins que comencin a torrar-se per fora (no s'han de coure per complet).7. Afegir les patates a les mandonguilles, remanar i deixar fins tot s'acabi de coure bé. A part, tallar els tomàquets per la meitat i rallar-los per extreure tot el suc. Afegir una mica de sal i remanar.
5. Un cop les mandonguilles estiguin ben cuites, abocar-hi el tomàquet i remanar. Amb la cassola destapada, deixar que el tomàquet comenci a bullir. Apagar el foc i deixar reposar.




Comentaris
Publica un comentari a l'entrada