RECEPTA D' EMPANADA D'ESPINACS:
- uns 300gr d'espinacs
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 225 gr de farina (+ extra per enfarinar)
- 60 gr de margarina o mantega
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 225 gr de farina (+ extra per enfarinar)
- 60 gr de margarina o mantega
- 1 ou
- 150 ml d'aigua
- 200 ml de nata montada
- 150 ml d'aigua
- 200 ml de nata montada
- 100 gr formatge semicurat
- 30 gr mozzarella
- 1 ou (opcional)
PASSOS
2. Pastem la massa fins a aconseguir una textura homogènia i formem una bola. La cubrim amb film transparent i la deixem a la nevera uns 30 min.
3. Ara toca la part més pesada. Sobre una superfície enfarinada estenem la massa amb l'ajuda d'un corró de cuina (per evitar que s'enganxi només cal enfarinar-lo lleugerament). Formem un rectangle el més perfecte possible.
4. A continuació, doblem un terç de la part superior i després doblem per sobre el terç de la part inferior. Presionem lleugerament la massa amb el corró per sellar els extrems. La tornem a tapar amb film transparent i la deixem a la nevera uns 20 minuts. Repetir aquest procés 2 cops més.
5. Mentrestant, sofregim una ceba picada i una dent d'all en una paella amb un bon raig d'oli. Un cop la ceba comenci a agafar color afegim els espinacs tallats a trocets i tapem. Deixem coure fins que hagin reduit el volum i estiguin ben cuits.
5. Mentrestant, sofregim una ceba picada i una dent d'all en una paella amb un bon raig d'oli. Un cop la ceba comenci a agafar color afegim els espinacs tallats a trocets i tapem. Deixem coure fins que hagin reduit el volum i estiguin ben cuits.
6. Si veiem que els espinacs encara contenen bastanta aigua els podem escurrir bé en un escurridor amb l'ajuda d'una espátula. Després els tornem a posar a la paella i els condimentem amb sal.
7. Preparem la salsa de formatge. En una casserola posem una cullaradeta i mitja de margarina i la remenem fins que quedi completament líquida. Condimentem amb una mica de sal i pebre. A continuació, afegim la nata per a montar i remenem, fins que quedi tot ben integrat. Ara només cal afegir el formatge ratllat i remenar fins que quedi una barreja homogènia i espesa.
8. És el moment de juntar-ho tot. Aboquem la salsa de formatge a la paella amb els espinacs i remenem bé.
* com a extra podem pintar amb un rovell d'ou la massa per donar-li un toc més daurat.
10. Introduïm l'empanada al forn i la deixem uns 30 minuts o fins que veiem que la massa ha quedat ben cuita i torrada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada