Mandonguilles de carbassó

 RECEPTA DE MANDONGUILLES DE CARBASSÓ


INGREDIENTS
- 1 carbassó gran
- 2 dents d'all
- 2 ous
- julivert i 2-3 fulles alfàfrega fresca 
- formatge al gust
- parmesà
- pa ratllat
- farina per arrebossar

PASSOS:
1. Pelem el carbassó i el ratllem en un bol. A continuació, el condimentem amb força sal i remenem bé. Tapem el bol i el deixem reposar a la nevera entre 30 minuts i 1 hora.



2. Transcorregut el temps, el treiem i el posem en un escurridor. L'escurrim amb força aigua i el premsem bé fins que hagi tret tot el líquid.

3. En el mateix bol on teniem el carbassó i posem els 2 ous, formatge (a elecció) al gust, parmesà, el julivert i l'alfàbrega ben picats; i els 2 alls ratllats. Condimentem amb sal i pebre i hi afegim el carbassó, juntament amb dues cullarades de pa ratllat.


4. Ara és qüestió de remenar bé i afegir la resta de pa ratllat. Serà suficient quan haguem obtingut una massa espessa que ens permeti donar forma a les mandonguilles. Deixem reposar 1h a la nevera (aquest pas és opcional, però ens ajudarà a l'hora de donar forma a les boles).


5. Posem farina en un plat i donem forma a les mandonguilles. Ens assegurem que quedin ben recobertes amb l'ajuda de les mans.

6. Calentem una paella amb força oli i un cop aquest comenci a fer petites bombolletes en el fons i afegim les mandonguilles. Les fregim bé per tots costats i les col·loquem sobre un plat amb paper absorvent.

Comentaris