Birria

 RECEPTA DE "BIRRIA"


INGREDIENTS
- 1 o 2 cebes
- 500g de carn de vedella
- 4 dents d'all
- alfàfrega fresca 
- 8-10 tomàquets
- pebrots picants
- sal, pebre, orenga, farigola ("tomillo"), comí
- "tortillas" de blat de moro
- formatge ratllat a elecció

PASSOS:

1. Agafem una cassola i hi posem un bon raig d'oli, sense por. La posem al foc (mitjà) i hi afegim la carn de vedella, la deixem coure uns 5 minuts i la treiem. A continuació, afegim la ceba i els alls. Deixem sofregir un parell de minuts i, mentrestant, netegem els tomàquets i els dividim en 4 parts. Els afegim a la ceba, juntament amb els condiments (sal, pebre, orenga, farigola i comí), l'alfàbrega i els pebrots picants al gust. 






2. Deixem coure uns 10-15 minuts, remenant bé de tant en tant i apaguem el foc. Deixem reposar uns 5 minuts i ho triturem tot bé amb el minipimer.



3. Afegim un vas d'aigua i tornem a posar al foc. Remenem bé. Quan comenci a fer bombolletes i afegim la carn que teniem reservada i deixem coure entre 1 i 2 hores. D'aquesta manera la carn agafarà tot el sabor de la salsa.


4. Un cop transcorregut el temps, apaguem el foc i ho deixem reposar uns 10 minuts. A continuació treiem tota la carn amb l'ajuda d'una espàtula i la piquem bé amb un ganivet. 


5. En una paella hi posem una cullarada de la salsa picant i hi col·loquem la "tortilla de maiz" a sobre. L'omplim amb una quantitat generosa de la carn picada, una altra cullarada de salsa i força formatge ratllat. La tanquem amb l'ajuda d'una espàtula i la deixem coure per ambdós costats. 


Comentaris