ALBERGÍNIA A LA PARMESANA

  RECEPTA D'ALBERGÍNIA A LA PARMESANA


INGREDIENTS

- 1 o 2 cebes
- 2 dents d'all
- 1 pastanaga
- 1 pebrot vermell  
- salsa de tomàquet
- 2 albergínies
- formatge parmesà
- formatge per gratinar (al gust)



PASSOS:

1. Tallem les albergínies a làmines ben fines (d'uns 2mm) i les col·loquem en un bol, espolvorejant força sal entre elles. Cubrim amb film transparent i deixem reposar 1h a la nevera. 



2. Mentrestant, preparem la salsa. En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva afegim la ceba picada i les dues dents d'all, també ben picadetes. Sofregim a foc baix. Quan ja comenci a agafar color, afegim el pebrot i la pastanaga picades. Condimentem amb sal i removem bé. Un cop les verdures estiguin al punt, afegim la salsa de tomàquet i tornem a remoure, deixem coure un parell de minuts i apaguem el foc.  


3. Un cop hagi transcorregut una hora, l'abergínia ja haurà deixat anar tota l'aigua i haurà perdut el regust amarg. La treiem de la nevera i li passem força aigua. L'escorrem. En una paella calentem força oli. Un cop aquest comenci a fer bombolletes, hi afegim l'albergínia i la deixem fregir. Quan  estigui al punt, lleugerament torradeta, la col·loquem sobre paper absorvent. 


4. És hora de juntar-ho tot. En un recipient que es pugui posar al forn, hi col·loquem una capa de la salsa de tomàquet. A continuació, espolvoregem formatge parmesà per sobre i hi col·loquem una capa d'albergínia. Repetim el procés.





5. Finalment cobrim amb la salsa de tomàquet restant, afegim una generosa capa de formage parmesà i ho cobrim tot amb el formatge per gratinar. 


6. Calentem el forn per gratinar (només a dalt) a 220º i hi introduïm la safata amb l'albergínia. Ho deixem coure fins que veiem que el formatge comença a torrar-se. 




Comentaris