Pizza casolana

 RECEPTA DE PIZZA FETA A CASA:


INGREDIENTS: per a la massa

- 400 gr de farina 
- 250 ml d'aigua
- 100 gr de sèmola de blat + extra per espolvorejar
- oli d'oliva
- sal
- 4g de llevat de fleca ("levadura de panadería")

INGREDIENTS: per a la pizza

- 400 gr de carn picada mixta
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- sal, pebre, paprika, oli picant
- tomàquet fregit
- formatge ratllat

PASSOS:

1. Tamisar 400 gr de farina en un bol i afegir-hi 100 gr de sèmola de blat. Posar els 250ml d'aigua tibia en un got i afegir-hi 4g de llevat de fleca ("levadura de panadería"). Remenar bé amb una cullera i abocar la mescla sobre la farina. Afegir dues cullaradetes de sal i un bon raig d'oli d'oliva, que la massa quedi ben impregnada. Remenar-ho tot bé. Un cop tinguem una massa homogènia, posar-la sobre una superfície plana i amassar durant uns 10 minuts. 

2. La tornem a posar el vol i la cubrim amb un trap o amb film transparent. La deixem reposar 1h en un lloc càlid. Un cop transcorregut el temps, la massa haurà doblat el seu tamany i tindrà una textura més suau i esponjosa.

3. Durant aquesta h podem aprofitar per preparar la resta d'ingredients. En una paella amb un bon raig d'oli, sofregim la ceba picada. Un cop aquesta comenci a agafar un to daurat, afegim la carn picada i remenem. Deixem coure fins que quedi ben cuita i lleugerament cruixent. Condimentem amb sal, força pebre, paprika i oli picant. 

4. En una altra paella, posem un raig d'oli i afegim els pebrots tallats a quadres, no massa grans. Els deixem coure fins que agafin una mica de color, remenant de tant en tant, i els condimentem amb sal i un pessic pebre. 

4.
 
Precalentem el forn a 220º a dalt i a baix. Espolvoregem força sèmola de blat sobre una superfície plana i posem la massa a sobre. Li donem un parell de voltes i la dividim en 2. Agafem una de les porcions i l'estenem sobre la sèmola amb l'ajuda d'un corró de cuina. Que quedi ben fina, d'uns 0,5 cm, ja pujarà desprès quan la posem al forn. Repetim el procés amb l'altra porció de la massa. 


5. A continuació, posem una capa de paper de forn sobre cada una de les safates de forn i col·loquem les masses a sobre. Podem ajudar-nos del corró per evitar que es parteixin per la meitat. Si només teniu una safata és qüestió de repetir el procés tan bon punt la primera pizza estigui llesta.

6. És hora de condimentar les pizzes. Estenem una fina capa de tomàquet fregit sobre les masses i la cubrim amb formatge ratllat (en el meu cas, jo utilitzo formatge semicurat, mozzarella i una mica de cheddar, però en podeu utilitzar d'altres). A continuació, repartim sobre les masses la carn picada a parts iguals. Preparem primer la picant, en aquesta només cal que tallem unes quantes guindilles a trocets petits i les repartim per sobre la pizza. Ara toca la de carn amb verdures, agafem els pebrots prèviament cuits i els col·loquem per sobre del formatge. 


5. Posem cada una de les pizzes al forn durant 15 minuts. Els últims 5 minuts podem posar a calentar només a baix per evitar que es cremin els ingredients de sobre i la massa quedi ben cuita. 





Comentaris