Focaccia

 RECEPTA DE FOCACCIA:


INGREDIENTS: per a la massa

- 350 gr de farina 
- 210 ml d'aigua
- 5g de llevat de fleca ("levadura de panadería")
- 2-3 cullarades d'oli d'oliva
- sal

INGREDIENTS: per a condimentar

- 1 ceba
- olives verdes
- sal grossa, pebre, romaní, farigola
- oli d'oliva

PASSOS:

1. Posem en un got els 210 ml d'aigua i afegim el llevat. Remenem bé amb una
cullera i deixem reposar. Mentrestant, tamisem la farina en un bol i la barregem amb les dues cullaradetes de sal. Fem un forat al centre i incorporem la barreja d'aigua amb llevat. Afegim també les cullarades d'oli d'oliva. Ho remenem tot bé, primer amb una cullera i després amb les mans. Col·loquem la massa sobre una superfície plana i amassem durants uns 8-10 minuts. 

2. La tornem a posar al vol i la cubrim amb un trap. La deixem reposar 1h en un lloc càlid. Un cop transcorregut el temps, amb l'ajuda d'una espàtula o d'una cullera li donem unes quantes voltes, d'aquesta manera treurem tot l'aire contingut en la massa. 


3. Col·loquem una capa de paper de forn sobre la safata i la cubrim amb un raig d'oli. El podem repartir amb l'ajuda d'un pinzell de cuina o simplement fer-ho directament en forma de zig-zags. A continuació, col·loquem la massa a sobre i l'estirem amb les mans. La cubrim amb film transparent i la deixem reposar de nou uns 30-40 minuts. 




4. Un cop transcorregut el temps, repartim en forma de zig-zags un bon raig d'oli sobre la massa, sense por, que n'hi hagi a tot arreu. A continuació, fem petits forats per tota la superfície amb l'ajuda dels dits i espolvoregem força sal grossa, farigola, romaní i una mica de pebre (també podem posar albahaca i orenga, per exemple). 

5. Tallem la ceba a juliana i la passem uns quants minuts per la paella, fins que quedi lleugerament tendra i daurada (podeu posar una mica de mantega o margarina en lloc de l'oli a la paella). Finalment, repartim els trossos de ceba per sobre d'una de les meitats de la massa i a l'altre hi posem les olives tallades. També se'n pot fer una part amb tomàquets cherry. 

5. Precalentem el forn a 180º a dalt i a baix i, un cop hagi arribat a la temperatura, introduïm la safata de forn. Deixem coure la massa uns 25 minuts. Un cop passat el temps, apaguem el forn i deixem reposar la focaccia. Ara només cal tallar-la i a servir. 



Comentaris