RECEPTA D'ARRÓS AMB POLLASTRE AL CURRY
- 600 gr de pit de pollastre
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- gingebre
- sal, pebre, paprika, xile i curry (espècies)
- nata per montar (200ml)
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- gingebre
- sal, pebre, paprika, xile i curry (espècies)
- nata per montar (200ml)
- arrós
INGREDIENTS SALSA DE TOMÀQUET
- 14 tomàquets de pera
- 2 cebes
- 2 cebes
- 2 alls
- alfàbrega fresca
- alfàbrega fresca
PASSOS
1. Preparem la salsa de tomàquet (si en voleu utilitzar de ja preparada aquest pas no és necessari). En una olla a foc mitjà, posem un bon raig d'oli d'oliva i hi afegim la ceba tallada a trocets. Remenem fins que es comenci a daurar. Incorporem l'all picat i ho deixem un parell de minuts més. Baixem elfoc i afegim els tomàquets (prèviament netejats i dividits en 4 quarts) i les fulles d'alfàbrega. Condimentem amb sal i ho deixem al foc uns 45 minuts amb la tapa lleugerament oberta, reeanant de tant en tant per no cremar els tomàquets del fons.
2. Un cop transcorregut el temps, apaguem el foc i ho deixem reposar uns minuts. A continuació, ho triturem tot amb el minipimer fins a aconseguir una barreja homogènia. Si ens ha quedat massa líquida només cal posar-la al foc uns minuts més fins a aconseguir la textura ideal. Finalment, la colem en un altre recipient i reservem.
3. En una paella, posem un raig d'oli d'oliva i hi incorporem el pollastre tallata trossos. Condimentem amb sal i pebre i deixem coure fins que quedi daurat i lleugerament torradet.
4. Mentrestant, posem una cullaradeta de mantega en una paella i la deixem fondre. A continuació, aboquem la ceba tallada a trocets petits i l'all picat i ho deixem daurar. Un cop hagi agafat color afegim un raig d'oli i el gingebre ratllat. Ho remenem tot bé i tapem. Deixem coure uns 10-15 min, o fins que les verdures quedin ben tendres i cuites.
5. És hora de juntar-ho tot. Afegim les verdures a la paella del pollastre i condimentem amb pebre, paprika, un pessic de xile i una cullarada de curry. A foc baix, remanem bé i afegim un cullarot i mig de la salsa de tomàquet (la resta la podeu guardar a la nevera i utilitzar-la en altres receptes). Barregem.
6. Finalment incorporem la nata per montar i remenem. Un cop tota la salsa tingui la mateixa textura i color, apaguem el foc.
7. Preparem l'arrós i li aboquem per sobre el pollastre amb salsa.








Comentaris
Publica un comentari a l'entrada