RECEPTA DE PASTA A LA CARBONARA
- 2 cebes
- 1 paquet bacon a daus
- 3 ous
- uns 150 gr formatge (jo utilitzo un de semicurat)
- 200 ml nata per a montar
- 400 gr de pasta
- sal, pebre
- 1 paquet bacon a daus
- 3 ous
- uns 150 gr formatge (jo utilitzo un de semicurat)
- 200 ml nata per a montar
- 400 gr de pasta
- sal, pebre
- parmesà
PASSOS
1. En una paella, afegim un bon raig d'oli i sofregim la ceba i el bacon. Deixem coure fins que tant la ceba com el bacon quedin daurats i lleugerament torradets.
2. Mentrestant, posem una olla amb aigua a calentar (per fer la pasta). Acontinuació, batem els 3 ous, els condimentem amb sal i pebre i els hi afegim el formatge ratllat. Remanem. Un cop l'aigua estigui bullint, hi afegim la pasta i la deixem coure el temps recomenat pel fabricant.
3. Un cop la ceba i el bacon estiguin el punt hi afegim la nata per montar, condimentem amb sal i remanem. Ho deixem un parell de minuts i apaguem el foc.
4. Quan la pasta estigui llesta, la colem per treure tota l'aigua i la tornem a posar a l'olla. És important que, en cas de passar aigua per sobre de la pasta per tal de tallar amb el punt de cocció, ho fem en una sola passada, cal que la pasta es mantingui calenta. Finalment aboquem la barreja de nata per sobre i, seguidament, l'ou batut. Remanem fins que es formi una salsa cremosa.
3. Servir en un plat i, a continuació, espolvorejar el formatge parmesà per sobre.



Comentaris
Publica un comentari a l'entrada