Pasta a la bolonyesa amb parmesà

  RECEPTA DE PASTA A LA BOLONYESA AMB PARMESÀ


INGREDIENTS

 - 500 gr de carn picada mixta
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 1 pastanaga
- sal, pebre, paprika, xile (espècies)
- nata per montar (200ml)
- parmesà ratllat (75 gr)

INGREDIENTS SALSA DE TOMÀQUET

 - 12 tomàquets de pera
- 2 cebes
- 2 dents d'all
- alfàbrega fresca

PASSOS

1. Preparem la salsa de tomàquet. En una olla a foc mitjà, posem un bon raig d'oli d'oliva i hi afegim la ceba tallada a trocets. Remenem fins que es comenci a daurar. Incorporem l'all picat i ho deixem un parell de minuts més. Baixem el foc i afegim els tomàquets (prèviament netejats i dividits en 4 quarts) i les fulles d'alfàbrega. Condimentem amb sal i pebre i ho deixem al foc uns 45 minuts amb la tapa lleugerament oberta, remenant de tant en tant per no cremar els tomàquets del fons. 

2. Un cop transcorregut el temps, apaguem el foc i ho deixem reposar uns minuts. A continuació, ho triturem tot amb el minipimer fins a aconseguir una barreja homogènia. Si ens ha quedat massa líquida només cal posar-la al foc uns minuts més fins a aconseguir la textura ideal. Finalment, la colem en un altre recipient i reservem. 


3.  Mentrestant, en una paella, posem un raig d'oli d'oliva i hi incorporem la ceba picada. Deixem coure un parell de minuts i afegim l'all picat. Remenem i deixem que les verdures agafin un color daurat i lleugerament torradet. A continuació, baixem el foc i afegim la carn picada. Ho remenem tot bé i tapem. Piquem la pastanaga i l'afegim quan la carn comenci ha estar cuita (passats uns 15-20 minuts), juntament amb els condiments: sal, pebre, paprika, orenga i un pessic de xile en pols. Ho deixem coure tot fins que aquesta la carn adopti una textura cruixent i lleugerament torrada. 

4. Un cop tinguem la salsa i la mescla de carn llestes, ho barregem tot. Remenem bé i ho deixem reposar. Mentrestant, omplim una olla amb aigua i la posem el foc. Un cop comenci a bullir afegim la pasta i la deixem coure el temps establert pel fabricant. 

5. És hora de juntar-ho tot. Posem la salsa al foc i tan bon punt comenci a fer les primeres bombolletes afegim la nata montada. Remenem bé. Quan notem que ja està del tot integrada, afegim el parmesà ratllat i barregem. Finalment afegim la pasta prèviament colada i remenem fins que quedi completament impregnada amb la salsa. 

Comentaris