Fideuà de carn

 RECEPTA DE FIDEUÀ DE CARN


INGREDIENTS: per al caldo

- ossos de pollastre 
- ossos de porc
- 2 dent d'all
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 porro
- sal, pebre

INGREDIENTS: per a la fideuà

 - carn per a fideuà (2-3 salsitxes, costellò de porc, alguns trossos de pollastre)
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 1 pebrot vermell
- tomàquet triturat
- sal, pebre, orenga, paprika
- 350 gr de fideus (en aquest cas, del nº5)

PASSOS

1. Preparem el caldo. Omplim una olla amb aigua fins a dalt i la posem a foc alt. Un cop comenci a bullir, introduïm els ossos de pollastre i els de porc. Mentrestant preparem les verdures. Pelem una ceba, 2 dents d'all i una pastanaga. Netegem el porro, li treiem les fulles i el partim en 2. Tornem a l'olla, veurem que a la superfície es comença a acumular una espuma blanca, la treiem amb una espàtula i afegim les verdures. Condimentem amb sal i pebre i deixem coure durant 2 h.
 

2. Mentrestant, posem un bon raig d'oli d'oliva a la cassola de terrisa i la posem a foc mitjà. Un cop l'oli comenci a calentar-se, afegim la carn i la deixem coure fins que agafi un color daurat (en aquest punt, no cal que es cogui per dins, simplement volem torrar la superfície)

3.  Un cop la carn ja hagi agafat color, afegim la ceba picada i remenem. Deixem un parell de minuts i afegim l'all picat. Tan bon punt la ceba comenci a quedar transparent, afegim el pebrot picat. Ho barregem tot bé i tapem la cassola. Deixem coure fins que les verdures comencin a quedar tendres i cuites. 



4. Afegim el tomàquet triturat (3-4 cullarades). Condimentem amb sal, pebre, paprika i orenga i ho barregem tot. Tornem a tapar la cassola i deixem coure fins que les verdures quedin completement tendres. Deixem reposar. 



5. Preparem els fideus. En una paella posem un bon raig d'oli d'oliva i la posem al foc. Quan veiem que l'oli ja estar calent, afegim els fideus. Remenem de tant en tant, la intenció es que la superfície dels fideus quedi lleugerament torrada.

6. Un cop els fideus estiguin llestos, posem la cassola de terrisa al foc i els incorporem. Ho barregem tot bé i afegim el caldo. Posem un cullarot rere l'altre fins a cubrir del tot els fideus. Deixem coure, remenant de tant en tant. Quan veiem que practicament no queda caldo n'afegim més, fins a tenir els fideus al punt (la quantitat i el temps variarà en funció dels fideus utilitzats). 

5. Preparem el forn a funció grill, a 220º i posem la casssola a dins. Ho deixem fins que la part superior dels fideus comenci a aixecar-se i a torrar-se lleugerament. Finalment, deixem reposar uns 5-10 minuts i servim. 




Comentaris