Empanades argentines

 RECEPTA D'EMPANADES ARGENTINES:


INGREDIENTS

- 250 gr de farina de blat
- 100ml d'aigua
- 50 gr de margarina
- 400 gr de carn de porc picada  
- 2 cebes i 2 dents d'all
- 1 pebrot vermell
sal, pebre, orenga, comí, paprika, xile
- 2 ous
- olives sense os
- cibulet o cebollí (opcional)
- (opcional) salsa de tomàquet
- un raig de vi negre (opcional)

PASSOS:

1. Tamisar 250 gr de farina en un bol i afegir-hi 50 gr de margarina. Remenar bé amb una cullera fins a obtenir una textura similar a la molla de pa. A continuació, afegir la sal i 100 ml d'aigua calenta (sense que arribi al punt d'ebullició).  Remenar fins que la mescla hagi absorvit tota la farina del bol. Col·locar sobre una superfície plana i amasar durant uns 10 minuts, fins que la massa adquireixi una textura fina i suau. Cubrir amb film transparent i deixar a la nevera 1-2 hores. 

2. Mentrestant, preparem el farcit. En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva afegim la carn picada, juntament amb l'all. Condimentem amb una mica de sal i pebre i remenem. Ho deixem al foc fins que la carn quedi lleugerament torrada i cruixent.

3. Al mateix temps, piquiem la ceba i l'afegim a una altra paella on prèviament hagim posat un raig d'oli. Sobregim bé fins a caramel·litzar. Un cop tinguem la ceba llesta, afegim el pebrot picat. 

4. En una cassola petita posem aigua a bullir. Un cop estigui al punt, introduïm els dos ous i els deixem uns 13 minuts. Passat el temps, els treiem amb una cullera i els posem directament en un bol amb aigua freda. 

4. Tan bon punt tinguem llesta la carn i la barreja de verdures ho juntem tot i remenem. És hora de condimentar amb les espècies. Afegim sal, pebre, orenga, comí, paprika i un pessim de xile en pols. Ho remenem tot bé. Per evitar que la barreja sigui massa seca podem afegir 2-3 cullarades de salsa de tomàquet i un bon raig de vi negre. Deixem coure fins a evaporar per complet l'alcohol.

5. Finalment, afegim l'ou dur, les olives i 3-4 branquetes de cibulet, tot ben picat. 

5. Precalentem el forn a 200º (a dalt i a baix) i preparem la massa. La treiem de la nevera i la posem sobre una superfície lleugerament enfarinada. Amb l'ajuda d'un corró de cuina, l'aplanem fins que tingui 0,5 cm de gruix aproximadament. Agafem un talla pastes amb forma circular i fem porcions de la massa. La massa sobrant la tornem a aplanar i repetim el procés. 



6.
  Posem una cullarada de farcit a cada una de les porcions de massa i les tanquem. Per donar-li forma només cal unir els dos extrems amb els dits, fins que quedi un paquetet completament tancat, i, a continuació, recargolar la unió. 



6.  Untem el fons d'una plata de forn amb oli i hi col·loquem les empanades. Seguidament, batem un ou i amb un pinzell de cuina les pintem amb l'ou batut. Posem la safata al forn i la deixem uns 45 min, o fins que veiem que les empanades ja estan torrades i cruixents. 



 

Comentaris