Pollastre al forn amb patates

 RECEPTA DE POLLASTRE AL FORN AMB PATATES:


INGREDIENTS

 - 1 cebes
- 2 patates
- 2-4 cuixes amb recuixa (segons la quantitat que es vulgui fer)
- 1 llimona
- sal
- oli d'oliva
- espècies: romaní, orenga, majorana i serpoll o farigola 

PASSOS

1. Precalentar el forn a 180º. 

2. Untem amb oli la safata de forn, podem passar un raig fent zig zags per cubrir tot el fons o utilitzar un pinzell de cuina. 

3. Col·loquem a sobre les cuixes i recuixes del pollastre (si no venen ja preparades, és important que quedin ben obertes. Per aconseguir-ho, només cal agafar un ganivet i fer talls profunds tant en la carn de la cuixa com de la recuixa per facilitar la cocció del pollastre). Tallem les patates a làmines (no cal que siguin extremadament fines, d'uns 3-5mm) i la ceba; i cubrim el fons restant. Si volem posar una altre capa de patates a sobre és important col·locar-les entre els punts d'unió de les patates de sota, sense arribar a cubrir-les del tot. 

4. Condimentem amb sal tots els ingredients. A continuació, partim una llimona per la meitat i la extrimim per sobre de la plata. Repartin bé el suc per tot arreu. Després, afegim un rajet d'oli d'oliva, fent zig-zags, passant tant per les verdures com pel pollastre.

5. Finalment, condimentem amb les espècies (entre les quals jo acostumo a utilitzar: romaní, orenga, majorana i serpoll o farigola; totes ja seques). 
    * en els supermercats podeu trobar barreges ja preparades d'aquestes espècies. 

6. Posem la safata el forn i la deixem durant una hora aproximadament (si voleu el toc torrat i lleugerament cruixent en les patates i en el pollastre). Si us agrada menys cuit, ho podeu treure abans.  

Comentaris