RECEPTA DE PASTÍS DE CARN:
- 400 gr carn picada
- 5-6 patates petites (o 2-3 de grans)
- 2 cebes
- 1 all
- 1 cullarada de margarina
- formatge parmesà i un altre per gratinar
- sal, pebre, comí, orenga
- 5-6 patates petites (o 2-3 de grans)
- 2 cebes
- 1 all
- 1 cullarada de margarina
- formatge parmesà i un altre per gratinar
- sal, pebre, comí, orenga
- carn de guindilla (opcional)
- salsa de tomàquet fregit o salsa de tomàquet casolana
PASSOS
1. Tallar la ceba a troçets petits. Calentar una mica d'oli en una paella, a foc mitjà, i abocar la ceba a dins. Deixar uns 5 minuts, removent de tant en tant, i afegir una dent d'all picada. Remanar i deixar coure fins a daurar lleugerament l'all i la ceba. A continuació, baixar el foc i afegir la carn picada. Remanar bé i tapar. Deixar a foc baix durant uns 20-30 min.
2. En una olla, col·locar les patates pelades (si són grans, partir-les per la meitat) i cubrir-les amb aigua. Tapar i posar a foc alt fins que comenci a bullir. Obrir la tapa lleugerament i deixar a foc baix uns 30 min, fins que al punxar les patates amb una forquilla aquesta les atravessi amb facilitat.
3. Precalentar el forn a 220º per gratinar. Colar les patates i col·locarles novament a l'olla. Posar dues cullaradetes de margarina, sal i pebre (força d'aquest últim o no es notarà el gust). Trinxar bé les patates fins que adoptin la textura del puré.
4.
Destapar la paella amb la carn i pujar el foc. Deixar coure la carn fins que agafi un toc cruixent i un color torradet. Condimentar amb sal i pebre. A continuació, afegir una mica de salsa de tomàquet ja fregit i remanar. Si es vol donar un toc més picant, posar una cullaradeta o 1 i mitja de carn de guindilla i tornar a remanar. 5. En un bol o safata, col·locar una capa de puré de patata i, a sobre, estendre dues cullarades de salsa de tomàquet. Abocar la carn condimentada i espolvorejar una bona capa de parmesà rallat per sobre. Tornar a posar una capa de puré de patata, dues cullarades de salsa de tomàquet i, finalment, el formatge ratllat per gratinar.
6. Introduir a la part superior del forn. Es podrà treure quan el formatge es comenci a torrar. Deixar reposar al menys 5 min abans de consumir.
2*. opció alternativa per la base de patata: sofregim una ceba picada en una paella amb força oli. Un cop es comenci a torrar afegim les patates ratllades, 2 cullaradetes de margarina i remenem. Condimentem amb sal i pebre i deixem coure fins que la patata estigui al punt (ben suau), és important remenar bé de tant en tant.







Comentaris
Publica un comentari a l'entrada