Llenties amb xoriço picant

RECEPTA DE LLENTIES AMB XORIÇO PICANT:


INGREDIENTS

 - 1 ceba
- 1 dent d'all
- 1/2 xoriço picant
- uns 200 gr llentia pardina seca
- sal
- oli



PASSOS

1. Pelem una ceba i la partim en 4 parts. En una cassola a foc mitjà, afegim un raig d'oli i, quan aquest estigui calent, incorporem la ceba. Remanem i deixem sofregir fins que es comenci a daurar. Baixar el foc i afegir una dent d'all. Deixar que es comenci a torrar, vigilant que aquest no es cremi.

2. Tallem el xoriço que volguem afegir, troços grans, sobretot per donar sabor. En el meu cas, hi afegiré 4 talls. 

3. Treiem la cassola del foc i incorporem el xoriço, les llenties i un pessic de sal. 

4. Afegim aigua, un o dos dits, però sense arribar a cubrir els talls de ceba i xoriço. Tapem la cassola i la posem a foc baix, deixem uns 45 minuts (temps que pot variar segons el tipo de llenties utilitzades). Quan comenci a bullir, obrir lleugerament la tapa.

5. Un cop quasi tota l'aigua s'hagi evaporat i les llenties estiguin cuites, apagar el foc i deixar reposar. 

Comentaris