Carbassó farcit

 RECEPTA DE CARBASSÓ FARCIT:

INGREDIENTS

 - 4 botifarres
- 1 ceba gran
- 3 carbassons
- pa rallat
- sal, pebre, paprika (opcional)
- formatge

PASSOS

1. En una paella posar una mica d'oli i calentar. Tallar la ceba a trocets i abocar-la a dins. Remanar i deixar que agafi un color daurat.  

2. A continuació, treure l'embolcall de les botifarres i esmicular-les sobre la ceba. Remoure bé, tapar y deixar coure uns 20-30 min. 

3. Mentrestant, fer bullir aigua en una olla, tallar les puntes dels carbassons nets i partir-los per la meitat. Submergir-los en l'aigua bullint. Deixar coure uns 7 min, fins que al punxar la pela amb una forquilla aquesta penetri amb facilitat. 

4. Passat el temps, posar-los en aigua freda i extreure amb una cullera l'interior dels carbassons, col·locant les carcasses buides sobre una safata de forn i la pulpa en un bol. 

5. Precalentar el forn a 220º (per gratinar). Destapar la paella amb la carn y coure a foc més alt fins que quedi una mica torradeta, condimentar amb sal, pebre i paprika. Remanar bé i afegir la pulpa del carbassó (si té poca aigua afegir un cullerot de l'aigua en la que l'hem bullit). Tapar i deixar coure uns minuts, fins que la pulpa quedi totalment estovada i sigui fàcil de barrejar amb la carn. Un cop tot mesclat afegir pa rallat i remanar (2 o 3 cullarades). Deixar coure uns minuts i abocar sobre les peles de carbassó. 

6. Finalment ratllar formatge sobre els carbassons i introduir la safata al forn, en la part superior, per gratinar. Quan el formatge ja estigui torrat, treure i deixar reposar. 

Comentaris